sâmbătă

felinare cu becuri

2 vorbe:

Anonim 20 noiembrie, 2005 16:10  

ce face fotografia asta sa fie mai speciala decit o alta facuta cu 5 secunde mai devreme, sau o a treia facuta cu 5 secunde mai tirziu, dintr'un unghi cu doar jumatate de grad mai inchis/deschis?
cind ai un aparat digital puternic(cam asa cum ai tu, sa zicem..)si apesi clic, clic, clic de trei ori repede la rind pe buton, miscind involuntar putintel aparatul intre cele trei clicuri, de ce ar fi mai demna fotografia rezultata din cel de'al doilea clic sa fie publicata in photoblog iar celelalte sterse pentru totdeauna de pe card?
imi place fotografia, e simetrica
mie imi place simetria
e asa.., curatica;
desi zidul din prim'plan te cam ameteste si te duce cu gindul la imagini mai putin curatele, cum ar fi creierii imprastiati pe el ai unui ditamai saint bernard (deci o cantitate impresionabila..)izbit de o toyota rosie zburind cu 230/h
deh, imi place simetria dar am tot timpul tendinta s'o distrug
si zidul ala e prea curat...

Caliap 20 noiembrie, 2005 17:59  

singurul lucru care o face atat de speciala fatza de milioanele pe care ash fi putut sa le fac este tocmai faptul ca e singura pe care o vezi, cea mai buna dintre cele multe pe care le'am mai facut cu acelashi subiect cu 5 secunde mai devreme shi mai ales cu 5 secunde mai tarziu.
La fel cum potzi face un singur film cu un aparat pe film (sper sa fi ghicit bine razboiul nedeclarat aparatelor digitale) cu acelashi subiect, la fel pot face un card intreg cu un singur subiect cu un aparat digital. Shi aici intervine ceva decisiv: pretzul. Asta urat shi capitalist te indeamna sa te gandeshti de 10 ori inainte sa apeshi pe buton in cazul unui aparat pe film. Asta te face sa incadrezi mai bine, sa masori lumina de 3 ori, sa incerci toate posibilitatzile inainte sa faci clic. Bineintzeles ca daca nu te gandeshti la pretz faci clic, clic, clic de trei ori repede la rind pe buton shi se aseamana cu un digital. Pe de alta parte cu digitalul asta faci cinci poze repede, in jumatate din timpul care tzi'ar trebui sa faci o poza cu analogul shi spui : "una din 5 tot iese, neeext". well WRONG. Am multe poze cu acelashi subiect stricate fiindca am spus ca una din 5 trebuie sa iasa. Daca eram pe film sigur imi iesheau, fiindca era cu 30 de sec. mai mare timpul de compozitzie. Anyhow incadrarea este stramba asta'i clar. Shi am facut doar doua poze pe subiectul asta, a doua fiind prost focusata (auto-focus fiindca manual focus sucks pe aparatul asta).
Iar de zid ce sa spun, nu erau decat corcituri prin cutzile oamenilor, nu era nici un saint-bernard.

Trimiteți un comentariu

Despre poze

Aici sunt poze, multe poze. Care facute un fost Konica-Minolta Z3, care facute cu un Lomo, care facute cu un Zenith, care facute cu un Canon 400D.

  © Blogger template 'Photoblog' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP